ChemoKasper

Gisteren is Pepijn gestart met zijn eerste chemokuur, voor de kinderen hier op de afdeling komt dan ChemoKasper. De meeste kennen de chemokuur van 1 dag. Maar dit is toch echt wel één van de zwaardere kuren. En ook met wel hele gezellige bijwerkingen….. We hopen echt dat dit hem bespaard gaat blijven. Dan heb je het over spugen, diarree, koorts, overgevoeligheidsreacties, jeuk. Paracetamol zetpil mag niet meer, i.v.m. verhoogde kans op bloedingen.  En ga zo nog maar door. Tot nu toe valt het nog wel te overzien. Maar de eerste dag chemo zit er pas net op! In totaal duurt de kuur 4 dagen en daarna moet hij 48 uur spoelen. Hij krijgt maar liefst 3 middeltjes tegen de misselijkheid, waarvan de gezellige dexamethason….. Hier kunnen ze heel erg chagrijnig en dwingend van worden. En het logische is…., ondanks dat het middel help tegen de misselijkheid, ze er als bijwerking van kunnen overgeven! Heel logisch. Tot nu toe heeft Pepijn alleen begin van de ochtend een aantal keer overgegeven en vanmiddag een keer. De laatste keer was vlak na de dexamethason. Die keer was ook onverdund en met de hand toegediend via het infuus. Vanavond hebben ze het verdund en in een kwartier laten inlopen. En YES alles is erin gebleven!

2014-12-23 14.45.52

Verder is Pepijn wel erg moe. Hij heeft al veel geslapen. De verwachting is wel dat de heftige dagen nog wel gaan komen en op zich is het dan wel fijn dat hij alleen ligt op een tweepersoons kamer. Het zal waarschijnlijk langzaam opbouwen met spugen en alle bijwerkingen. Papa en mama hebben een kamer in het Ronald McDonald huis, zo kunnen we afwisselen. Zo hebben we beide ook om de nacht een betere nacht. Kerstavond is er een lopend buffet geregeld. Het leger komt koken in het Ronald McDonald huis en ook in het ziekenhuis hebben ze blijkbaar iets geregeld. Zo is het voor ons ook hier een beetje kerst. Morgenavond mogen ook opa, oma en grote broer mee eten. Zo kunnen we afwisselen en zijn we toch even samen bij elkaar, ook al zijn we niet compleet.

2014-12-22 15.26.40

Vanmiddag waren er ook 3 dames die kerstliedjes aan het zingen waren. Pffff, dat kwam even binnen. Geen normale kerst, niet bezig zijn met de boodschappen, niet aan het werk met deze kerstdrukte, terwijl dat normaal altijd zo gezellig is met alle collega’s, niet samen thuis bij de kerstboom en je kind is nog niet beter…. Het was echt even heavy. Wat zou je graag thuis zijn, maar dan wel met een genezen Pepijn. Maar dat is niet. Dus we maken er hier maar iets gezelligs van. En op zich lukt dat best wel aardig. De mensen hier om ons heen, doen duidelijk hun best.

2014-12-23 08.41.27

 

Nu op naar de feestdagen, we nemen de dagen één voor één en we zien wel hoe ze gaan lopen. Het is zoals het is….. en het leven gaat gewoon door. Bij jullie, maar ook bij ons.

 

received_486787881459647

 

Reacties

  ome Gerard en Corrie

  25 december 2014 Beantwoorden

  Lieve allemaal. Wij denken aan jullie en er brand ook vandaag een kaarsje voor jullie, maar natuurlijk vooral voor Pepijn. Wij hopen dat jullie toch iets van de kerstsfeer mogen ervaren.
  Pepijntje, je bent inderdaad een stoere vent! Liefs Gerard en Corrie

  Rianne Crielaard

  23 december 2014 Beantwoorden

  Knap hoe jullie hier instaan… het is inderdaad niet anders, maar toch echt diep respect. Het valt al niet mee, en dan ook nog met kerst waardoor je je zo bewust bent van hoe het deze dagen eigenlijk had moeten zijn. Dikke knuffel voor jullie allemaal!

  dian

  23 december 2014 Beantwoorden

  Lieve lieve buurtjes. Wat moeten jullie veel doorstaan. Probeer met kerst er samen iets van te maken. Ik zal ik gedachte altijd bij jullie zijn en voor jullie Brand er een kaarsje. . Heel veel succes xxx

  Tante pris en ome gert

  23 december 2014 Beantwoorden

  Heftige dagen, niet zoals ze horen te zijn. Maar ondanks dat wel fijn om te lezen dat er dingen georganiseerd worden voor jullie en thijmen daar ook bij kan zijn.

  Trots op jullie en respect voor de bikkels die jullie zijn!

  Kelly

  23 december 2014 Beantwoorden

  Wat fijn dat er dingen geregeld zijn zodat het toch een beetje kerst voor jullie is, ook al is het op een andere manier dan gebruikelijk en wenselijk.
  We hopen dat de nare bijwerkingen Pepijn bespaard blijven of in ieder geval zo min mogelijk last veroorzaken. Weet dat wij in gedachten bij jullie zijn en met jullie meeleven.
  Dikke knuffels voor jullie!

  Hanneke Philippo

  23 december 2014 Beantwoorden

  Knap, dat jullie met elkaar Kerst toch een beetje vieren, hoe moeilijk
  dit ook is.
  Wij denken aan jullie.

  elly

  23 december 2014 Beantwoorden

  pepijn super om te horen dat het goed met je gaat de kaarsjes blijven hier branden voor je en je ouders dat ze veel steun mogen hebben hieraan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *