Leuke dingen

Afgelopen woensdag moest Pepijn terug op controle, ditmaal in het Sophia Kinderziekenhuis. Een plek waar hij een behoorlijke tijd heeft gezeten. Hij had er zelfs zin in! Hij had het in de ochtend al over een lieve verpleegster. We moesten er al op tijd binnen zijn. Eerst even bloed prikken… uhhh… nee, eerst even luier verschonen. Pepijn weet dat voor de 2de keer goed uit te kienen. Vervolgens bloed prikken. Hij deed het weer zo stoer. Hij vond het apparaat waar het bloed in ging wel eng, maar al snel was hij dat vergeten. Vervolgens moesten we even wachten op de oncoloog. Pepijn was even lekker aan het spelen, toen hij vervolgens naar zijn mama liep en auw riep. We wisten al hoe laat het was, dus snel een bakje erbij en terwijl hij aan het spugen was gevraagd of we even in een kamertje konden zitten. Dat spugen is altijd zo zielig. Maar als de pijn piek weer voorbij is, dan gaat Pepijn ook weer gewoon verder waar hij was gebleven. Een van de pedagogisch medewerksters had Pepijn al eerder in de gang gezien en die kwam hem opzoeken. En wat vind hij dat fijn al die bekende gezichten. Daarna konden we naar de oncoloog. Alles was goed en het was prima dat we wat van pijnstilling hadden afgebouwd. Zijn bloed zag er ook goed uit. Zijn HB was wel wat aan de lage kant. We houden dan ook rekening ermee dat hij aankomende woensdag een bloedtransfusie nodig heeft. Kan het zeker niet tegen vallen.

Daarna zijn we naar afdeling 2 noord gegaan waar hij het eerst op zoek gaat naar zijn maatje, zijn favoriete zuster. Maar die was nog even bezig. Ondertussen naar de speelkamer gegaan en hebben we nog even gepraat met de verpleging van de afdeling. Ze zijn toch allemaal wel benieuwd hoe het met die stoere vent gaat. Ondertussen was Pepijn aan het rondfietsen over de afdeling en toen ineens zag hij zijn maatje van de afdeling. Hij fietste heel hard naar haar toe. Even geknuffeld en weer door met de fiets. Ook nog even visjes gevoerd. Vervolgens zijn we nog even naar 1 Zuid gegaan. Daar nog even gespeeld met zijn favoriete treinbaan en nog even gepraat met de pedagogisch medewerkster, die ook erg benieuwd naar hem was. Nadat we nog een aantal dingetjes hadden geregeld zijn we terug naar huis gegaan.

De volgende dag zijn we met Pepijn naar de Efteling gegaan. Bewust gekozen om even met z’n drietjes te gaan. Met zijn grote broer zijn we ook een aantal keer wat leuks gaan doen en met Pepijn nog niet. Hij heeft echt genoten en wij natuurlijk ook. Hij wilde heel graag in de trein en dat hebben we dan ook gedaan. Hij heeft zelfs gesprongen op een springkussen! Helaas heeft hij de dagen daarna wel wat mindere dagen gehad. Maar ergens was dat natuurlijk ook niet gek. Je kunt hem wel in alles tegen gaan houden, maar soms wil je hem ook gewoon even laten gaan.

Ook de Sint is weer in het land en ondanks de regen wilde hij graag naar de intocht gaan kijken. De weergoden waren ons toch goed gezind en het was op het moment zelf gewoon droog. Je merkte wel dat hij die dag echt niet in zijn hum was. Hij lag ook even later te slapen in de buggy. Hij had het nodig…

Over het algemeen gaat het momenteel wel goed met Pepijn en dus ook met ons, zijn ouders. Hij spuugt nog steeds wel elke nacht, maar gelukkig beperkt zich dat tot maar 1 keer. Meestal is dat dan ook de enige keer van de dag. We moeten er sowieso wel ’s nachts uit voor zijn medicatie, maar dat doen we graag voor ons ventje. Wel wordt het steeds moeilijker om ’s nachts uit bed te komen door de moeheid en de kou, maar we mogen al met al nog niet klagen.

25 November begint zijn 2de MIBG behandeling. Met zijn verjaardag (27-11) ligt hij in het ziekenhuis. Maar dan hangen we daar gewoon de slingers op!

2014-11-12 12.06.08 2014-11-13 13.17.49 2014-11-13 16.14.05

Reacties

  Tamara Last

  19 november 2014 Beantwoorden

  Zo fijn dat jullie ondanks alle zorgen de fijne, leuke dingen blijven doen en daar zo van genieten. Doet me goed. Wat zijn jullie toch een sterk gezin!
  Liefs

  inge verdonschot

  19 november 2014 Beantwoorden

  Wat fijn dat het (naar omstandigheden) goed met hem gaat en dat jullie de leuke dingen gewoon kunnen doen. Daar haal je de kracht uit! Heel veel sterkte met de volgende behandeling!

  Liefs inge

  angelina

  19 november 2014 Beantwoorden

  Hoi jolanda en joost en lieve thijmen en pepijn,
  Fijn om te lezen dat jullie een fijne dag gehad hebben in de efteling! !
  Veel sterkte met alles! !
  Heb eerst een hoop gemist omdat ik van Facebook af was, maar wat moet dit zwaar en heftig zijn voor jullie 🙁 soms kan alles zo oneerlijk zijn! !
  Fijn om te lezen dat jullie genoten hebben! !
  Xx angelina

  Kellu

  16 november 2014 Beantwoorden

  Wat heerlijk om te lezen dat ie goede dagen heeft gehad. En zelfs op het springkussen spelen! Wat een grote stoere vent! Niet zo vreemd dat ie daarna moet bijtanken. Jammer dat ie met zijn verjaardag in het zh ligt, maar ik weet zeker dat ze hem daar die dag extra goed zullen verzorgen! Enorm trots op jullie!

  Marijke

  16 november 2014 Beantwoorden

  lieve Jolanda, Joost, Thijmen en Pepijn wat fijn om als zo pisitief te lezen en dat het met de stoere kanjer zo gaat! Tuurlijj zijn er dipjes maar ben blij om te lezen dat Pepijn het zo goed doet! Dikke knuffel voor de grote stoere Pepijn en ook voor jullie en Thijmen

  Dorien Staal

  16 november 2014 Beantwoorden

  Wat fijn om heel wat positieve dingen te lezen. Medicatie iets naar beneden. Bloed waarde goed. Dagje efteling. Wat fijn.

  Dikke knuffel.

  Ps hebben jullie mijn post ook ontvangen? Ging wat moeilijk door de brievenbus door de grapjes.

  corry willemse

  16 november 2014 Beantwoorden

  Hoi Jolanda je weet misschien niet wie ik ben maar ik ben een nicht van je vader ik ben degene die ook altijd op verjaardag van je oma kom ik vind het knap hoe jully er mee omgaan en heel fijn dat jully nu even een beetje kunnen genieten ik heb alles gelezen heel veel sterkte verder groetjes

  dian de mooij

  16 november 2014 Beantwoorden

  Fijn dat jullie naar de efteling geweest zijn. Mooie muts ook, staat hem goed. Knap hoe het ventje met alles omgaat. Dikke pluim voor jullie alle 4!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *