Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/stoerepepi/domains/stoerepepijn.nl/public_html/wp-content/plugins/revslider/inc_php/framework/functions_wordpress.class.php on line 240
Mmmm eten - Stoere Pepijn

Mmmm eten

Tot nu toe verloopt alles rustig. Met Pepijn gaat het goed en hij gaat steeds meer eten. Hij geniet er echt van. Vaak kan hij niet wachten op zijn frietjes. Iets wat we nu extra vaak halen. Want tja, liever dat hij iets eet dan niets. Al is het eigenlijk niet nodig. Hij krijgt namelijk voldoende door zijn sondevoeding. Thuis willen we gaan kijken hoe we weer porties kunnen gaan geven. Dan willen we Pepijn eerst de kans geven om wat te eten. En dan bekijken wat hij mist aan calorieën en aanvullen door middel van sondevoeding.  Want hij zal toch wel te kort hebben aan voedingsstoffen. Maar wat heeft hij de afgelopen dagen voor zijn doen al veel gegeten. Frietjes, frikandel, happy meal (lekker alles door elkaar heen), cheesedippers, tosti’s, boterhammen en ga zo maar door. Hij eet echt niet alles op hoor! Maar het begin is echt weer wel gemaakt. Wat zijn we trots op onze stoere vent. En we kunnen het natuurlijk niet laten om wat smikkel foto’s te plaatsen.

2015-01-19 18.38.50

Pepijn heeft gelukkig verder weinig last van bijwerkingen. We waren zelfs afgelopen weekend bang dat hij zou spugen niet vanwege de chemo, maar vanwege al het eten wat hij dus door elkaar heen at. Verder kreeg hij weer wel even een hoog stemmetje. Iets wat ons bij de vorige chemo ook op viel. En hij is meer moe en zondag was hij gewoon een beetje chaggie. En dit mag uiteraard. Af en toe slaat Pepijn qua humeur ook even helemaal om. Maar dit komt ook door de dexamethason. Tot nu toe heeft hij daar ook nog niet van gespuugd.

2015-01-17 10.24.13

Verder brengt hij de dagen spelend naast zijn bedje door met zijn favorieten, zijn treinbanen. Verder zijn we erg blij met de tablet, waar hij al Russisch, Chinees en Japans leert. Je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen 😉 . Lang leve Youtube! Ook Nick Junior is favoriet. Als we die 2 toch niet hadden. Hoe deden ze dat toch vroeger?

2015-01-19 10.13.08

Woensdag hebben we een afspraak met onze oncoloog. De afspraak van vandaag ging helaas niet door. Woensdag laat op de dag krijgt Pepijn zijn laatste chemo van deze kuur. Als alles goed is, mag Pepijn dan donderdag weer naar huis. Hopelijk weten we morgen al wel iets van de planning voor de komende 2 weken. Maar we weten ook dat we toch niet echt wat kunnen plannen. De één na de ander zien we terug komen vanwege koorts. Zodra de kinderen neutropeen zijn en dus geen weerstand hebben, dan kun je er de klok erop gelijk zetten dat ze binnen een paar dagen terug naar het ziekenhuis kunnen voor antibiotica. Alsof het allemaal kleine tijdbommetjes zijn. Je weet alleen nooit wanneer hij afgaat.

2015-01-18 18.32.06

Maar al met al hebben we dus geen klagen. Pepijn slaapt goed. Zijn bloedwaardes zijn voor nu ook prima. Het kan altijd beter, maar Pepijn is ook geen gezond kindje. Dus tja, voor nu zijn ze gewoon goed. Spierballen meten (bloeddruk) gaat ook telkens goed. Zijn haren zijn al wel bijna allemaal uitgevallen. Pepijn is er niet anders door geworden. Nog steeds diezelfde stoere knappe kerel! Die nog steeds dezelfde geintjes uithaalt en die nog steeds zo lekker kan lachen. Verder speelt hij ook heel veel verstoppertje onder zijn nieuwe droomdeken. Die heeft een lieve vriendin besteld via Stichting Regenboogboom. Weer zo een bijzondere stichting!

2015-01-12 10.15.58

Verder vandaag weer wel een traantje gelaten. Een lotgenootje Mees (aMEESingMEES) is helaas overleden. Wat een dappere strijder was hij. Deze strijd mocht hij helaas niet winnen. We denken veel aan de ouders, familie en vrienden en we willen hen ook heel veel kracht en sterkte toe wensen.

Reacties

  Wendy Deleij

  21 januari 2015 Beantwoorden

  Lekker he Pepijn die frietjes! Smul er maar lekker van kerel.

  Wat een verdrietig nieuws…arme Mees…de strijd niet mogen winnen. Sterkte voor iedereen! Maar Pepijn, wij geven de moed niet op…doorvechten kerel.

  Zet hem op vandaag nog…laatste chemo van deze kuur..en dan hopelijk morgen lekker naar huis.

  Ik denk aan jullie…

  XXX

  Silke

  20 januari 2015 Beantwoorden

  Wat een smulpaap. Heerlijk om te zien hoe hij geniet. Met al die narigheid mag dat ook wel.
  Van Mees is zeer droevig. Ik heb het op de site van een ander lotgenootje gelezen.

  Sterkte Pepijn. Je bent een kanjer!

  Marlous

  20 januari 2015 Beantwoorden

  Heerlijk dat jullie stoere man weer aan het smikkelen is wat extra kan hij wel hebben. En vooral na z’n tijd dat hij weer kan genieten van eten. Super!!
  is heel verdrietig om te lezen over Mees veel sterkte
  Dikke knuffels

  Brenda

  20 januari 2015 Beantwoorden

  Lief gezin, wat fijn dat Pepijn zich zo goed door de tweede kuur heen slaat en dat het even redelijk rustig is! Spannend dat hij straks weer naar huis mag. En wat een prachtig deken, lief!
  En ook op diezelfde medaille, wat ontzettend verdrietig en oneerlijk voor Mees en zijn familie, sterkte ook voor jullie met dit zware bericht.
  Pepijn, je bent een kanjer! Ik word er helemaal blij van dat jij aan het eten bent! Dikke kussen!

  Natascha en Martijn

  19 januari 2015 Beantwoorden

  Wat doet ie het goed! En wat fijn voor jullie en lekker voor Pepijn dat hij weer lekker eet! Erg verdrietig dat Mees de strijd heeft moeten opgeven. Wat is het een rotziekte!

  Ga zo door Pepijn!

  Dikke knuf, Martijn & Natascha

  Marijke

  19 januari 2015 Beantwoorden

  Heerlijk om te lezen dat hij zo lekker eet en het naar omstandigheden goed doet……ook heftig om te horen dat een lotgenootje de strijdt niet heeft gewonnen tegen deze oh zo oneerlijke rotziekte! Maar Stoere Pepijn is en blijft een kanjer……jullie gaan ervoor! Dikke knuffek en kus.

  Liefs Marijke en ook knuffel van Sanne en Michel

  dian

  19 januari 2015 Beantwoorden

  Goed dat pepijn pepijn blijft ondanks alle ongemakken die hij moet doorstaan! Fijn dat hij weer eet. Al is het van alles Door mekaar, hij eet. Heel triest dat Mees de strijd verloren heeft een dat jullie dat allemaal mee krijgen! Ik zie jullie donderdag! Dikke knuffel

  Rianne Crielaard

  19 januari 2015 Beantwoorden

  Kijk hem smullen dan 🙂 lekker hoor, geniet er maar van Pepijn! En wat fijn dat je het dekentje zo mooi vindt en er lekker onder kan verstoppen.

  debby

  19 januari 2015 Beantwoorden

  Lieve allemaal,
  wat n kanjers zijn jullie toch! Pepijn in t bijzonder..
  Zal wel erg moeilijk geweest zijn om van dichtbij te moeten meemaken dat mees het niet gewonnen heeft kunnen krijgen van deze ellende.. sterkte daar mee!
  Je bent nu vast extra dankbaar voor de “goede” momenten van jullie bikkel en al t lekkers wat hij op dit moment eet..
  We denken aan jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *