Aan de vooravond van Oud en Nieuw

Aan de vooravond van Oud en Nieuw

Daar staan we dan. Voor ons nog één nachtje slapen en dan is het alweer Oud en Nieuw. Vorig jaar waren we thuis en dit jaar zijn we ook “thuis”. Dit huis voelt wel aan als thuiskomen gelukkig. Wat een jaar was het. Soms vergeet je bepaalde dingen of wie weet verdring je ze wel. Gelukkig hebben we een mooi Dapperdagboek gekregen van de Stichting Dapper Kind. Waar we alles op konden schrijven en het geeft een goed beeld door de stickers die we kunnen plakken. En dan komen de herinneringen ook weer. Want eigenlijk is Jolanda niet zo van het schrijven. Daarom was ze iets meer dan een jaar geleden een Blog begonnen. Voor haar zelf, voor Pepijn en natuurlijk de rest van het gezin. Maar ook voor de familie en vrienden, zodat ze op de hoogte zouden blijven en dat de oma’s het niet elke keer aan andere mensen hoefden te vertellen. Maar ook hielden we in ons achterhoofd dat er een Stichting zou gaan komen en dat een grotere groep mensen het ook zou gaan lezen. Maar dat die groep zo groot zou worden… Nooit verwacht.

2015-12-30 15.08.57

Ook nooit gedacht dat ons kind kanker zou krijgen èn wat voor eentje! Kanker mag je niet onderschatten. Onze oncoloog van destijds in het Sophia kinderziekenhuis zei: “al heeft je kind 99% kans op genezen en jou kind is net die ene procent, dan heb je geen boodschap aan die 99%”. Wij hebben ook altijd het gevoel gehad dat Pepijn 50%-50% had. Het was maar net, wordt het kop of munt. Zo voelde het. En heel vaak dachten we er niet eens over na. We konden en wilden ons niet inbeelden dat ons kind zou wegvallen. En als even die flitst door je hoofd heen schiet, dan was je gelijk heel druk bezig om die gedachte heel snel uit je hoofd te krijgen. Toch werd je elke keer met je neus op de feiten gedrukt. Ook afgelopen week weer, toen het bericht van Marcus ons bereikte op eerste kerstdag. Dan besef je maar al te goed dat het ook Pepijn kon zijn die complicaties kon krijgen na het krijgen van de Hoge dosis chemo.

Maar wat we al schreven, vaak denk je niet aan procenten. Vaak geniet je van de mooie momenten. Van het lachen van je kinderen. Dat Thijmen en Pepijn met elkaar aan het dollen zijn. Ook in het ziekenhuis zijn er genoeg mooie en gezellige herinneringen gemaakt. En ondanks dat het echt een heel pittig jaar is geweest, kijken we graag op de mooie momenten terug. Want gelukkig zijn die er maar genoeg. Soms alleen met Thijmen (bedankt opa en oma voor het soms bij Pepijn blijven), maar gelukkig zijn er genoeg mooie momenten geweest met het hele gezin.

2015-12-20 11.43.54

Door alles wat er is gebeurd, weet je ook meer wat je wilt en wat je niet wilt. Ook zijn we helaas halve doktoren geworden en hebben we geleerd om onze mond open te trekken. Het is een keiharde leerschool.

En bepaalde dingen denk je niet meer zo aan, bijvoorbeeld aan al die autoritten dat Pepijn achterin zat te spugen. Dat we voor de zoveelste keer op de vluchtstrook stonden. Ook die keren dat we op controle kwamen in het Sophia kinderziekenhuis op de oncologie afdeling en de eerste dingen die Pepijn deed, spugen en vervolgens konden we ook een luier verschonen. Ook de spuugbak stond altijd dichtbij Pepijn. Overal waar we naartoe gingen, de spuugbakken gingen altijd trouw mee. Wat zijn we blij dat die tijd nu voorbij is. Al heeft het in Amerika ook wel even geduurd.

Ook zijn er vriendschappen ontstaan, met ouders van kinderen die precies weten hoe het voelt. Die snappen als je zegt: ” een schone scan zegt niks.” Sommige zeggen, we hebben garantie tot aan de deur.” Want je heb het niet zeker met neuroblastoom. Wat de toekomst gaat brengen, geen idee. Ondanks dat er soms angst zit hebben we vooral ook vertrouwen! We hebben vertrouwen erin dat 2016 een jaar gaat worden waarin we terug gaan naar Nederland en dat Pepijn naar school kan gaan naar de juf waarvan hij graag les wilt krijgen.

2015-12-25 09.45.07
Helemaal blij met zijn rugzak! Bedankt Santa. Klaar om naar school te gaan.

Eén ding weten we wel. We zijn er nog niet, maar we komen er wel. Soms moeten we door diepe dalen, maar we zijn een goed team. Ook dat overleven we weer wel. En Pepijn, op zijn koppigheid na, blijft hij onze vrolijke noot. Onze grappenmaker, want dat is hij zeker!

Morgen dus Oud en Nieuw. We gaan naar Penn’s landing, daar wordt om 6 en 12 uur vuurwerk afgestoken vanaf het water. Wij gaan om 6 uur, omdat Pepijn in de avond echt wel moe is en symbolisch vinden we het fijn, want dan is het 12 in de nacht in Nederland. We vinden dit een fijne gedachte.

20151230_180312_resized

We willen nogmaals iedereen bedanken voor alle steun in 2015, dankzij jullie kunnen we hier zijn om Pepijn zijn kansen te vergroten. Steeds meer positieve verhalen reiken ons over de immunotherapie, dus we hebben Faith and Hope! We willen iedereen een mooi, vol goede gezondheid en een liefdevol 2016 toewensen.

Ons motto voor 2016 is:

Leef nu en geniet!

Want het kan morgen ineens anders zijn.

 

In gedachten staan we aan het einde van dit jaar ook stil bij de kanjers die zijn overleden en die een speciaal plekje hebben in ons hart:

Thijs, Sanne, Jonah, Kay, Jolan, Sijmen, Marcus

wereldlichtjesdag3

Reacties

  Hanneke Philippo

  4 januari 2016 Beantwoorden

  Een super goed motto en iedereen zou zo moeten
  leven. Vaak vergeten wij dat.
  Ik wee t niet of jullie de kaarten voor Kerst en Oud en Nieuw jaar al hebben ontvangen.
  Dan hierbij nog een keer . Wij wensen jullie een 2016
  toe, met heel veel positieve berichten.
  Lieve groeten van ons

  Kees en Orna Vroegrijk

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wij wensen jullie een gelukkig en vooral gezond 2016 toe. Bewondering voor jullie kijk op het leven
  Thijmen en Pepijn mogen zich gelukkig prijzen met zo’n papa en mama

  Jeannine Duijker

  31 december 2015 Beantwoorden

  Vol vertrouwen naar 2016, we wensen jullie een hoopvol 2016 met heel veel liefde en geluk.
  Peppijn genieten van het vuurwerk hoor!

  Hilda

  31 december 2015 Beantwoorden

  Hallo allemaal
  Wij willen jullie een hele goede jaarwisseling wensen en dat

  2016

  voor jullie een heel goed jaar mag worden, met heel veel goede berichten en uitslagen.
  Geniet van het goede.
  Dikke knuffel John en Hilda van der Lingen Roosendaal

  Lieuwke

  31 december 2015 Beantwoorden

  Dag familie, laatste dag van het jaar alweer! Dat 2016 voor jullie maar veel geluk en goed nieuws mag brengen! groeten Lieuwke

  wilma

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wat ontzettend mooi geschreven weer. 2015 was voor jullie een heel erg heftig jaar. Laat 2016 voor jullie een mooi jaar worden met positief nieuws. Pepijn die naar school kan, dat jullie weer naar Nederland komen. En het mooiste van al dat pepijn helemaal beter mag worden. Geniet van het vuurwerk en maak er een mooi dagje van vandaag. Knuffel van ons

  gabriel

  31 december 2015 Beantwoorden

  Na een bewogen 2015 , gebeurtenissen die je vooraf niet zou kunnen bedenken . Hoop ik dat 2016 voor jullie een jaar wordt met vele goede gebeurtenissen en berichten.

  Silke Peters-Schlechter

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wat een mooie woorden zo voor de jaarwisseling. Ik volg Pepijn nu al een tijd en iedere keer als er weer een blog verschijnt in mijn status-updates stop ik met alles. “Laat het positief nieuws zijn, hij is zo’n vechter, laat het goed komen…” opgelucht ben ik dan weer als alles, naar omstandigheden, goed gaat. Ik kan me echt niet voorstellen wat voor angsten jullie als ouders moeten doorstaan… wat een kracht moeten jullie hebben.

  Ik hoop en wens voor jullie dat 2016 een jaar wordt van veel positiviteit. Van gezelligheid en “het normale leven”. Dat de rollercoaster waar jullie inzitten een kalm boottochtje wordt met goed nieuws.

  Hele fijne jaarwisseling en geniet er samen van! 🙂

  Marijke Wesdorp

  31 december 2015 Beantwoorden

  Genieten van de laatste dag van 2015, op naar 2016. Wij hopen voor jullie een goed 2016 waarin jullie wensen uit mogen komen. Heel veel plezier bij het kijken naar het vuurwerk. Een dikke knuffel van ons.

  fam Nieuwlaats

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wat hebben jullie het weer mooi verwoord en wat een positievistijd zit er in , zo mooi te lezen dat jullie tussen die spannende momenten toch nog kunnen genieten .
  Wat jullie nu mee maken gun je niemand en daarom hoop ik met heel mijn hart dat 2016 jullie jaar word.

  Marlous

  31 december 2015 Beantwoorden

  Hoi allemaal
  Geniet van het vuur werk een mooi motto voor 2016.
  Pepijn is dit jaar zo stoer geweest echt om trots op te zijn
  Hoop dat al jullie wensen uitkomen in 2016.
  Liefs marlous

  Marijke

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wat een mooie laatste blog! Het is weer een zeer pittig jaar geweest!
  Maar gelukkig zien we ook vaak mooie momenten voorbij komen met hele leuke foto’s.
  Een heel mooi 2016 voor jullie toegewenst! Een jaar dat jullie weer heerlijk terug naar Nederland komen en Pepijn heerlijk naar school gaat…..daar gaan jullie voor en wij duimen mee…..dikke knuffel voor jullie van ons hier…..liefs Marijke

  Kelly

  31 december 2015 Beantwoorden

  Een prachtig verhaal om 2015 mee af te sluiten en te gaan voor een geweldig 2016. Een jaar waarin jullie weer naar Nederland komen en waarin Pepijn zijn droom hopelijk werkelijkheid zal worden: lekker naar school.
  Ik kan niet zeggen hoe ongelooflijk trots ik op jullie allemaal ben. Hoe de angst er is, maar niet regeert. Hoe positiviteit de boventoon voert ondanks ondanks de verloren strijders om jullie heen.
  Geniet van het vuurwerk en van elkaar!
  Dikke knuffel!

  Dian

  31 december 2015 Beantwoorden

  Wat een verhaal weer. Wat een heftige tijd. Wat een bikkel. Wat een gezin samen!

  Weer gaan ervoor dat 2016 een jaar wordt dat pepijn naar school gaat samen met thijmen. Niet zo vaak naar het ziekenhuis maar gewoon de dingen kan en gaat doen, die kindjes doen.

  Geniet van het vuurwerk daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *