Nog steeds schoon, na 2 lange dagen

Nog steeds schoon, na 2 lange dagen

De update moest even op zich laten wachten. Afgelopen maandag liep de MRI erg uit. Nadat Pepijn heel de dag nuchter was geweest, met regelmatig flinke buikpijn, was het om 5 uur eindelijk zo ver.  Na 2,5 uur werden we weer gehaald om naar de uitslaapkamer te gaan. Het werd een latertje 10 voor 10 kwamen we thuis. Best pittig voor de mannen. We hadden verwacht eerder thuis te zijn. Daarom was dit keer thijmen mee. Kon hij ook nog afscheid nemen van het ziekenhuis.

Gisteren weer een lange dag. Qua wachten op de uitslag. Ondertussen voelde Pepijn zich niet lekker. Dezelfde buikpijn, hoofdpijn en wat koortsig. Eten en drinken deed hij amper. En deze stoere jongen heeft sinds 2 weken geen sonde meer. Dus even extra aansluiten op voeding of vocht is er niet bij. En je wilt hem ook de kans geven om het zelf te doen. Einde van de middag toch echt koorts. Niet mega hoog, maar wel een reden om te bellen. We moesten komen. Eerst wat regelen voor Thijmen. Gelukkig mocht hij naar katherine. We dachten echt dat Pepijn een nachtje moest blijven. Aangekomen bij de ER was het mega druk. Er stond een wachtrij om te melden. Gelukkig hoefde we niet tussen de drukte te zitten. Je bent toch bang dat Pepijn iets extra’s oppikt. Om 7 uur hadden we een kamertje. Werden de paccen aangeprikt om bloed kweken af te nemen.  En ondertussen belde onze oncoloog:

PEPIJN IS NOG STEEDS SCHOON!

Pepijn zonder sonde! Yeah, weer een mijlpaal!
Pepijn zonder sonde! Yeah, weer een mijlpaal!

Er was nog steeds een plek te zien, waar de laatste tumor heeft gezeten. Maar er is geen activiteit en waarschijnlijk is het littekenweefsel. We kunnen weer 3 maanden vooruit. Over 5 jaar kunnen we zeggen dat Pepijn is genezen van neuroblastoom kanker. Tot die tijd heeft Pepijn de eerste periode elke 3 maanden scans. Daarna word het minder en als ik het goed heb is het dan elk half jaar.

Ondertussen kwamen er wat doktoren naar Pepijn kijken. Ze gaven hem ook een antibiotica. Deze kan helpen als er een infectie in de lijn zit. Verder dachten ze misschien aan blaasontsteking. Uiteindelijk konden we dit niet testen. Pepijn plaste niet, want hij had zo weinig vocht binnen gehad. Ook gevraagd om wat extra vocht te geven, zodat hij de nacht door kon. Ze dachten ook nog even aan een blindedarmontsteking. Maar eigenlijk konden ze de vinger er niet op leggen. Om kwart voor 11 samen besproken om naar huis te gaan. Thijmen kon niet slapen bij Katherine en wilde zo graag dat we kwamen. In het ziekenhuis hadden ze geen reden om Pepijn te  houden. Dus pac naalden eruit en gaan. Uiteindelijk lag alles om half 1 ’s nachts alles op bed.

Nogmaals we zijn echt super blij. Beter nieuws hadden we echt niet kunnen krijgen aan het einde van de behandelingen! We hadden het graag gelijk gevierd. Maar dat halen we nog wel in. Hopelijk blijft de koorts weg en kunnen morgen de paccen eruit.

En dan vrijdag de laatste keer naar het ziekenhuis. Afscheid nemen van onze oncologen.

Nog iets meer dan een week en dan zijn we weer thuis. Zo gek. De maanden zijn voorbij gevlogen! We reizen met Pepijn zijn vriendinnetje Madelief terug naar huis.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor alle steun! Zonder jullie hadden we hier nu niet kunnen zijn. Ondanks dat de reden niet leuk was, zijn we met z’n allen weer een ervaring rijker!

Reacties

  Jules Meijerink

  18 maart 2016 Beantwoorden

  Fantastisch nieuws, en dat het alleen maar bergopwaarts mag gaan vanaf nu. Heel veel sterkte

  Bert

  18 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een fantastisch nieuws. Heel fijn. Ik wens jullie een heel fijne terug reis. Heel veel sterkte en een mooie tijd in Nederland.

  Christa

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Jeetje wat een berichten weer. Enerzijds super bericht dat hij schoon is, WOW! Anderzijds wordt dit toch wat overschaduwd omdat hij ziek is nu want dat wil je niet! Maar super bericht bovenal!! Wat zou dit ook weer een dubbelgevoel zijn; enerzijds super blij om naar huis te kunnen maar anderzijds ook weggaan uit een toch inmiddels vertrouwde omgeving. En dan, het “normale”leven wer oppakken??
  Liefs Christa

  Rina Kilsdonk

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Zo wat heeft Pepijn toch wat mee gemaakt heel veel sterkte nog en volgende week een goede vlucht terug wat b en je een kanjer Pepijn veel geluk we duimen voor je groetjes

  Angelique Baaten

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een geweldig goed nieuws.
  Ik zie jullie nog bij me aan de kraam Koningsdag 2015. Je bent nu een totaal ander kereltje Pepijn.
  Super blij te horen dat je scans goed waren en je sonde eruit is.
  Succes met afsluiten en afscheid nemen, goede terugreis en plezier met het weerzien van jullie familie en vrienden!

  Jacqui Verheijen

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat ben ik blij met dit geweldige nieuws voor Pepijn en voor jullie allemaal!! Van harte gefeliciteerd en alvast een goede reis gewenst en welkom terug in Roosendaal. Ik heb met heel veel belangstelling jullie blogs gevolgd.

  Ingrid van der Vlugt

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd! Echt Super. Alvast een goede reis gewenst terug naar huis

  Corrywillemse

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een geweldig nieuws wat een stoere Knul die pepijn goede Reis en goede thuis komt hopelijk zien wij Jully Dan een keer groetjes

  H.J.van der Pers/Henning

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een fijne berichten blijdschap alom en wat zijn jullie
  stoere en sterke mensen in de eerste plaats wel Pepijn
  die het allemaal ondergaan heeft.Nog even, en dan alles inpakken klaar voor de reis naar jullie thuisland.Bij deze wens ik jullie een goede reis en behouden thuiskomst.
  groeten van mij en een pootje van mijn Lotje.

  Fien de Jong

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een geweldig nieuws lieve mensen. Wat een tijd hebben jullie daar beleefd….echt ontzettend veel respect voor jullie alle vier. Maar vooral voor onze kleine grote kanjers. Want wat heb Pepijn het goed gedaan, wat een dapper mannetje. Maar ook Thijmen niet vergeten wat kunnen jullie daar super trots op zijn. Want wat heeft ie het goed gedaan. Heel veel succes sterkte en liefde voor de komende 5 jaar. Lieve groetjes van ons. ?

   Francien van ginneken

   16 maart 2016 Beantwoorden

   Wat een geweldig nieuws, hier wordt je vrolijk van.wat een zware tyde is dit geweest voor jullie allemaal.veel respect voor jullie.ik heb altijd uitgekeken naar de blogs, en gehoopt op goed nieuws.dikke knuffel voor allemaal.

  Marijke Wesdorp

  16 maart 2016 Beantwoorden

  SUPER!!!
  Wat een fantastische uitslag en wat fijn dat hij de sonde niet meer heeft. Nu duurt het maar even voordat jullie weer in Nederland zijn.Alvast een goede reis gewenst. Dikke knuffel voor jullie allemaal

  Eddy Hildenbrant

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wow, we zijn ontzettend blij met dit goede nieuws. Straks kan je het gezinsleven weer oppakken in Nederland. Voor straks een hele fijne terugreis.

  Tamara

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Oh wauw wat een verschrikkelijk goed bericht!

  Ik ben zo ontzettend blij voor jullie!

  X Fam krijne

  Dian

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Hoe kan goed nieuws binnenkomen! Ik ben zo blij voor pepijn en voor jullie. Bijna 2 jaar met z’n allen moeten knokken en met resultaat! Zo fijn dit goede nieuws. Nog ff en dan hier weer in het kikkerlandje.

  Marijke

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Ohhhh ik ben zo blij!!! Brok in mijn keel!!! Wat fijn en fantastisch is dit zeg!!! Nu een week om jullie voor te bereiden om weer naar huisje te gaan! Dag zal ook wel weer wennen zijn voor jullie!!! Dikke kus!

  maria schoonen

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Wat een geweldig goed nieuws. Gefeliciteerd hoor en wat een nare tijd was,komt nu in Nederland hopelijk een goede en mooie tijd
  .

  Dorien

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Met tranen in mijn ogen van blijdschap lees ik deze blij.
  Heb de hele tijd Facebook in de gaten gehouden om te lezen wat de uitslag is. Dit verdient een feestje. Applaus voor jullie als gezin, familie, vrienden en iedereen die jullie heeft bijgestaan in deze strijd.

  Angelina

  16 maart 2016 Beantwoorden

  Hey Jolanda en Joost,

  Wat een super fijn nieuws voor jullie zeg!!!! Dat moet een fijn gevoel geven. Straks lekker terug naar huis en hopelijk snel weer in jullie eigen gewone ritme, liefs Angelina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *